Skoro kolejny sezon szparagowy mamy rozpoczęty, proponujemy śniadanie z cyklu jak się nie przemęczyć a uzyskać szybki oraz smaczny efekt. Dzięki niemu powstaną szparagi, pancetta oraz jajko sadzone na grzance.
Ten przepis będzie oparty głównie o zdjęcia, dzięki czemu będzie prostszy i przyjemniejszy w czytaniu. Pokażemy Wam jak powstają szparagi, pancetta oraz jajko sadzone na grzance w 7 krokach:
Krok 1: Grzanki na rozgrzaną oliwę na patelni hop!
Krok 2: Owijamy szparagi pancettą lub cienko pokrojonym bekonem i hop! na grilla lub na patelnię.
Szparagi, pancetta oraz sadzone jajko na grzance
Krok 3: Jajka na patelnię hop!
Krok 4: Grillowane szparagi na grzankę hop!
Krok 5: Jajka sadzone na szparagi hop! Przed podaniem można przeciąć żółtko dla lepszego efektu wizualnego.
Krok 6: Pokrojonym szczypiorkiem posypujemy jajko sadzone. Przekroić pomidorki koktajlowe na połówki i na talerz hop!
Krok 7: Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Hop! Gotowe!
Zapraszamy również po kilka innych przepisów ze szparagami:
- Zupa szparagowa z grzankami
- Tarta ze szparagami
- Szparagi w sosie bazyliowym
- Szparagi, pancetta oraz jajko na grzance
- Sałatka ze szparagów, fasolki, szpinaku oraz bobu
- Grzanka z dzikimi szparagami i jajkiem sadzonym
- Omlet ze szparagami
- Sałatka ze szparagami, jajkiem, orzechami, ziarnami i miętą
- Risotto ze szparagami i zielonym groszkiem
- Sałatka ze szparagami, jajkiem, pesto i migdałami
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie