Szwendając się po płaskowyżu Alpe di Siusi, zupełnie przez przypadek wstąpiliśmy na kawę i domówiliśmy Apfelstrudel w restauracji/schronisku Spitsbuhl Hutte położonej na wysokości 1980m. Trafił nam się najlepszy strudel (strucel) ever! Być może sprawiła to magia miejsca z widokiem na Dolomity, może pora dnia, a na pewno to, że był świeży, chrupiący i przepyszny! Tym razem lokalizacja jest u szczytu wyciągu, który prowadzi do Spitzbuhl. W tle dominuje potężny dolomit Santnerspitz Punta Santner (2414 m.n.p.m.).
Długo nie czekając znaleźliśmy idealną recepturę na odtworzenie tego placka! Przepis oraz informacje o tym skąd się wziął Apfelstrudel znajdziecie TUTAJ.
Stronę www Restauracji Spitsbuhl Hutte znajdziecie TUTAJ lub na Facebooku.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie.