Świeże rydze smażone na maśle z szałwią

Świeże rydze smażone na maśle z szałwią

Rydze smażone na maśle to rarytas sam w sobie, ale dodatek szałwii sprawi, że będziecie chcieli je jeść bez końca!

Pozostając w klimacie smażonych na patelni rydzów proponujemy rydze smażone na maśle z szałwią. Oczyśćcie zebrane lub kupione rydze trzeba oczyścić a następnie po prostu usmażyć na maśle roztopionym na patelni, dodając w trakcie smażenia liście szałwii. Smażymy z obu stron po 2-3 minut. Dodatek smażonej na maśle szałwii uzupełni smak tych cudownych grzybów o niebagatelną, nową nutę smakową.

Świeże rydze smażone na maśle z szałwią
Świeże rydze smażone na maśle z szałwią

Składniki:

  • 0,5kg świeżych rydzów (kapelusze)
  • 5-7 listków szałwii
  • 2 łyżki masła do smażenia
  • sól gruboziarnista, pieprz mielony

Podawać lekko posolone, można popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

Świeże rydze smażone na maśle z szałwią
Świeże rydze smażone na maśle z szałwią

Przepis (równie prosty co efektowny) na klasyczne smażone na maśle rydze znajdziecie klikając TUTAJ. A gdybyście zapragnęli bardziej wyrafinowanej metody przyrządzania rydzów proponujemy RYDZE W POMIDORACH.

Świeże rydze smażone na maśle z szałwią
Świeże rydze smażone na maśle z szałwią

Smacznego!

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *