Krupnik na żołądkach drobiowych z kapustą cavolo nero

Krupnik na żołądkach drobiowych

Eksperymentując z zupami zrobiliśmy tym razem krupnik na żołądkach drobiowych, w którym użyliśmy mieszankę włoskich kasz i zbóż.

Jeśli macie ochotę na wegetariański krupnik zwany z włoska zuppa di orzo zapraszamy do przepisu TUTAJ. Tym razem zrobiliśmy krupnik na żołądkach drobiowych z dodatkiem mieszanki włoskich kasz i zbóż oraz czarnej włoskiej kapusty zwanej cavolo nero (jeśli pamiętacie wykorzystaliśmy ją w toskańskiej zupie RIBOLLITA). Warto poeksperymentować z tym naszym klasycznym krupnikiem, bowiem zmienia się jego smak, konsystencja i struktura. Smakuje wyśmienicie w każdej wersji. Jedyna zmiana w jest taka, że ugotowaliśmy drobiowe żołądki i do powstałego wywaru dodaliśmy składniki z przepisu wegetariańskiego.

Krupnik na żołądkach drobiowych
Krupnik na żołądkach drobiowych
Krupnik na żołądkach drobiowych
Krupnik na żołądkach drobiowych
Krupnik na żołądkach drobiowych
mieszanka włoskich kasz i zbóż
mieszanka włoskich kasz i zbóż
Krupnik na żołądkach drobiowych
Krupnik na żołądkach drobiowych
mieszanka włoskich kasz i zbóż

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *