Kaszanka podana na trzy nietypowe sposoby

Kaszanka

Kaszanka gości u nas często, próbujemy jej podróżując po świecie. Mieliśmy okazję jeść kaszankę we Włoszech, w Irlandii i w Hiszpanii.

Tym razem tradycyjna kaszanka, ale podana inaczej. Nasze plany zakupowo-kulinarne popsuł duży ruch i korki na ulicach Krakowa. Nie dotarliśmy niestety na Plac Imbramowski, więc musieliśmy improwizować na bazie składników, które mieliśmy: kaszanka, chrzan, kiszone ogórki, papryczki padron!

Kaszanka
Kaszanka

Usmażyliśmy wyśmienitą kaszankę i zaserwowaliśmy w 3 odsłonach smakowych:

  • z lekką goryczką smażonych na oliwie papryczek padron
  • ostrą z tartym ręcznie chrzanem
  • lekko kwaskową z kiszonymi ogórkami

Jak dobrze przygotować kaszankę pisaliśmy już kiedyś na stronie TUTAJ. Tym razem postanowiliśmy skorzystać z mocy i różnorodności smakowej dodatków.

Kaszanka
Kaszanka

W naszej ocenie w rankingu najlepiej smakowała smażona kaszanka podana z:

1. Papryczkami padron 🌶🫑🌶

2. Ogórkami kiszonymi 🥒🥒

3. Tartym chrzanem (być może przegrał z ogórkami, ponieważ nie był mega-mocny i super-świeży)

…smażona kaszanka została podana na grzankach zrobionych na oliwie.

Kaszanka
Kaszanka

Smacznego!

Zapraszamy po inne przepisy na kaszankę:

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *