Kaszanka gości u nas często, próbujemy jej podróżując po świecie. Mieliśmy okazję jeść kaszankę we Włoszech, w Irlandii i w Hiszpanii.
Tym razem tradycyjna kaszanka, ale podana inaczej. Nasze plany zakupowo-kulinarne popsuł duży ruch i korki na ulicach Krakowa. Nie dotarliśmy niestety na Plac Imbramowski, więc musieliśmy improwizować na bazie składników, które mieliśmy: kaszanka, chrzan, kiszone ogórki, papryczki padron!
Usmażyliśmy wyśmienitą kaszankę i zaserwowaliśmy w 3 odsłonach smakowych:
- z lekką goryczką smażonych na oliwie papryczek padron
- ostrą z tartym ręcznie chrzanem
- lekko kwaskową z kiszonymi ogórkami
Jak dobrze przygotować kaszankę pisaliśmy już kiedyś na stronie TUTAJ. Tym razem postanowiliśmy skorzystać z mocy i różnorodności smakowej dodatków.
W naszej ocenie w rankingu najlepiej smakowała smażona kaszanka podana z:
1. Papryczkami padron
2. Ogórkami kiszonymi
3. Tartym chrzanem (być może przegrał z ogórkami, ponieważ nie był mega-mocny i super-świeży)
…smażona kaszanka została podana na grzankach zrobionych na oliwie.
Smacznego!
Zapraszamy po inne przepisy na kaszankę: