Wyśmienity rosół z naleśnikowym makaronem

rosół z naleśnikowym makaronem

Chcecie wynieść niedzielny rosół na inny poziom? Proszę bardzo! Naleśnikowy makaron z dodatkiem pietruszki, pokrojony we wstążki zmieni oblicze Waszego rosołu.

Nie będziemy Was uczyć jak gotować rosół. Każdy może go zrobić po swojemu i najlepiej jak potrafi, ale za to pokażemy Wam jak zrobić naleśnikowy makaron. Zrobienie naleśnika też nie jest sztuką tajemną, więc nie będziemy odkrywać Ameryki ponownie. Jednak jakby ktoś zapomniał to TUTAJ znajdzie przepis na naleśnika ze zwykłej mąki a TUTAJ z mąki gryczanej. Jedynym dodatkiem wzbogacającym smak takiego naleśnika jest pokrojona drobno natka pietruszki.

Flädlesuppe lub Frittatensuppe – to znane i cenione danie na bazie wywaru mięsno-jarzynowego gotowanego z wołowiny (można go nazwać bulionem, rosołem) z dodatkiem naleśników pociętych w paski. Zupa ta znana jest w Szwajcarii, Austrii, Włoszech i Francji.

naleśnikowy makaron
naleśnikowy makaron
rosół z naleśnikowym makaronem
rosół z naleśnikowym makaronem
rosół z naleśnikowym makaronem
rosół z naleśnikowym makaronem

Dla poszukujących ciekawych doznań smakowych proponujemy też rosół pomidorowy według przepisu Rozkosznego! I bynajmniej nie jest to zupa pomidorowa na „wczorajszym” rosole!

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *