Serek pleśniowy zapiekany z pomidorkami

WYŚMIENITY ZAPIEKANY Z POMIDORKAMI SEREK PLEŚNIOWY

Serek pleśniowy stanowi podstawę tej potrawy.

Prosto, szybko i konkretnie. Zapiekany z pomidorkami i czosnkiem serek pleśniowy (u nas Ser Turek Camembert, ale można poeksperymentować z innymi). Idealna przekąska na imprezę, wyśmienite antipasti, genialna w swej prostocie przekąska! Nie potrzeba żadnych talentów kulinarnych, żeby to zrobić :). Po jakimś czasie zrobiliśmy kilka unowocześnień i zmian, które możecie zobaczyć TUTAJ. Zapraszamy! Częstujcie się!

Potrzebne składniki to:

  • serek pleśniowy
  • pomidorki koktajlowe (tyle, żeby zapełnić dno naczynia)
  • rozmaryn, kilka gałązek
  • 3-4 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przyda się naczynie żaroodporne, które należy wysmarować oliwą. Położyć na środku ser, wsypać pomidorki (można je też uprzednio w misce zmieszać z oliwą i przyprawami), dodać obrany czosnek i igiełki rozmarynu. Posolić, popieprzyć według własnych preferencji.
Wstawić naczynie do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec do momentu, w którym pomidorki będą zmarszczone, a ser powinien się rozpływać po przekrojeniu.

Wyśmienity zapiekany z pomidorkami serek pleśniowy
Wyśmienity zapiekany z pomidorkami serek pleśniowy
Wyśmienity zapiekany z pomidorkami serek pleśniowy
Wyśmienity zapiekany z pomidorkami serek pleśniowy

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *