Zapiekany serek pleśniowy wersja druga

Kolejne wersje na zapiekany serek pleśniowy.

Rozwijając pomysł na zapiekany serek pleśniowy, znaleźliśmy kilka dodatkowych pomysłów na modyfikację tej prostej, szybkiej oraz spektakularnej przekąski. Poprzedni przepis znajdziecie klikając TUTAJ. Powstała WERSJA KOLOROWA: dodaliśmy rozmaryn, tymianek oraz przekrojoną główkę czosnku, przepołowione, kolorowe pomidorki koktajlowe, polaliśmy wszystko oliwą i otrzymaliśmy rewelacyjne smaki podprawione zapachem ziół i przypraw. 

Zapiekany serek pleśniowy
Zapiekany serek pleśniowy

Gotowy! Zapieczony!

Zapiekany serek pleśniowy
Zapiekany serek pleśniowy

Do całości wyśmienicie pasuje kromka chleba albo grzanka.

Zapiekany serek pleśniowy
Zapiekany serek pleśniowy

Do podania można zastosować żurawinę. 

Zapiekany serek pleśniowy
Zapiekany serek pleśniowy

WERSJA Z WINOGRONAMI: tu pojawiły się czerwone winogrona, cienko pokrojone plasterki limonki oraz ziarna jałowca. Warto zadbać, żeby ser był pikantny (zwykły pleśniowy camembert może być za słodki do zapieczonych winogron. Jeśli pojawi się kontrast w smakach to całość będzie lepsza). Dużo lepiej sprawdzi się w tej roli kozi ser. 

Zapiekany serek pleśniowy
Zapiekany serek pleśniowy

WERSJA Z KOZIM SEREM: pozostałe składniki według własnego smaku i uznania. Tu mamy kozi ser, pomidorki koktajlowe, kilka ząbków czosnku powtykanych w ser, czerwony pieprz, rozmaryn. Wszystko skropione oliwą z oliwek. 

Zapiekany kozi serek
Zapiekany kozi serek

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *