Kolejne wersje na zapiekany serek pleśniowy.
Rozwijając pomysł na zapiekany serek pleśniowy, znaleźliśmy kilka dodatkowych pomysłów na modyfikację tej prostej, szybkiej oraz spektakularnej przekąski. Poprzedni przepis znajdziecie klikając TUTAJ. Powstała WERSJA KOLOROWA: dodaliśmy rozmaryn, tymianek oraz przekrojoną główkę czosnku, przepołowione, kolorowe pomidorki koktajlowe, polaliśmy wszystko oliwą i otrzymaliśmy rewelacyjne smaki podprawione zapachem ziół i przypraw.
Gotowy! Zapieczony!
Do całości wyśmienicie pasuje kromka chleba albo grzanka.
Do podania można zastosować żurawinę.
WERSJA Z WINOGRONAMI: tu pojawiły się czerwone winogrona, cienko pokrojone plasterki limonki oraz ziarna jałowca. Warto zadbać, żeby ser był pikantny (zwykły pleśniowy camembert może być za słodki do zapieczonych winogron. Jeśli pojawi się kontrast w smakach to całość będzie lepsza). Dużo lepiej sprawdzi się w tej roli kozi ser.
WERSJA Z KOZIM SEREM: pozostałe składniki według własnego smaku i uznania. Tu mamy kozi ser, pomidorki koktajlowe, kilka ząbków czosnku powtykanych w ser, czerwony pieprz, rozmaryn. Wszystko skropione oliwą z oliwek.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie