W poprzednich wersjach sałatka z marynowanej ośmiornicy zawierała spektakularnie wykręcone macki. Została głowa i tułów. Ten zestaw pokrojony na plasterki został zamarynowany w oliwie i occie winnym a następnie macerował się całą noc w lodówce.
Czarne oliwki zastąpiliśmy zielonymi, pozostałe składniki prawie bez zmian jak w poprzednim przepisie (zamiast smażonych czy pieczonych ziemniaków można użyć gotowanych). Dzięki octowi winnemu oraz zielonym oliwkom smak zrobił się bardziej charakterny! Idealna sałatka z marynowanej ośmiornicy.
Pomidorki koktajlowe, rukola, zielone oliwki, ziemniaki gotowane w mundurkach i oliwa z oliwek, sól, pieprz. Cały sekret widać jak na dłoni. Pokroić według własnych preferencji, przyprawić do smaku i podawać. Wariacji na temat można realizować wiele. Wszystko zależy od pomysłu i posiadanych składników.
Zapraszamy po inne przepisy z ryb i owoców morza TUTAJ.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie.