„…bo dżem to jest blues”. Truskawki i już. Żadnego cukru, słodycz sama z siebie! Dżem truskawkowy wymiata. DŻEM zresztą też!
Smażyć truskawki aż zgęstnieją a całość zredukuje się do konsystencji gęstej, zawiesistej. Następnie wystudzić, zapakować do słoików, przykryć krążkiem nasączonym w spirytusie, zakręcić, włożyć do garnka z gorącą wodą. Pasteryzować przez gotowanie i gotowe! Powstanie domowy dżem truskawkowy. Włączyć odtwarzacz muzyki (CD, gramofon do winyli, streaming lub staromodny kaseciak) i posłuchać Dżemu podczas gotowania. Zdecydowania polepsza nastrój i smak.
Zdjęcie z oficjalnej strony zespołu DŻEM kliknijcie na link TUTAJ.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie. Zaglądajcie też do naszej zakładki „Na skróty” do sekcji „TRUSKAWKI„.