Domowy dżem truskawkowy, ale nie tylko…

dżem truskawkowy

„…bo dżem to jest blues”. Truskawki i już. Żadnego cukru, słodycz sama z siebie! Dżem truskawkowy wymiata. DŻEM zresztą też!

Smażyć truskawki aż zgęstnieją a całość zredukuje się do konsystencji gęstej, zawiesistej. Następnie wystudzić, zapakować do słoików, przykryć krążkiem nasączonym w spirytusie, zakręcić, włożyć do garnka z gorącą wodą. Pasteryzować przez gotowanie i gotowe! Powstanie domowy dżem truskawkowy. Włączyć odtwarzacz muzyki (CD, gramofon do winyli, streaming lub staromodny kaseciak) i posłuchać Dżemu podczas gotowania. Zdecydowania polepsza nastrój i smak.

dżem truskawkowy
dżem truskawkowy
dżem truskawkowy
dżem truskawkowy
dżem truskawkowy
dżem truskawkowy

Zdjęcie z oficjalnej strony zespołu DŻEM kliknijcie na link TUTAJ.

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie. Zaglądajcie też do naszej zakładki „Na skróty” do sekcji „TRUSKAWKI„.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *