„Tutto Bene, Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie…”

Książka kucharska godna polecenia: „Tutto Bene, Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści”

Korzystaliśmy już niejednokrotnie z „Tutto Bene, Włoska kuchnia Flavii” jako źródło inspiracji. Polecamy, warto ją mieć, trzeba tam zaglądać i szukać przepisów.

FLAVIA BORAWSKA – szefowa kuchni. Pochodzi z polsko-włoskiej rodziny, w której życie toczy się wokół stołu. Uczyła się gotować od mamy Tessy Capponi-Borawskiej, a potem w prestiżowej akademii kulinarnej Le Cordon Bleu. Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w legendarnej Cibrèo we Florencji, kopenhaskiej Nomie oraz The Clove Club w Londynie. Przez dwa lata prowadziła restaurację Opasly Tom w Warszawie. Laureatka tytułu Kobieta Szef 2020 polskiej edycji przewodnika Gault et Millau. Do swojej kuchni wprowadza nie tylko włoskie smaki, ale i inspiracje z różnych stron świata. Gotowanie jest dla niej czynnością intymną, bardzo osobistą, przedłużeniem życia rodzinnego.

MAŁGOSIA MINTA reporterka, autorka książek, specjalistka w dziedzinie trendów. Pisze dla polskiej edycji magazynu „Vogue”, tygodnika ,,Wysokie Obcasy”, magazynu ,,Usta”. Prowadzi popularnego bloga Minta Eats. W gotowaniu ceni szczerość i pokorę. Uważa, że można zachwycić się zarówno jedzoną na chodniku pizzą, jak i kolacją w gwiazdkowej restauracji, o ile tylko budzą one emocje, podniebienie i każą się na chwilę zatrzymać. Nie może żyć bez masła, pomidorów i podróży.

„Tutto Bene, Włoska kuchnia Flavii. Rodzinne historie, przepisy i opowieści.” Flavia Borawska, Małgosia Minta. Wydawnictwo Pascal 2020. Strona na Facebooku do kliknięcia TUTAJ.

Wykorzystaliśmy już wiele ich przepisów, porad i sugestii. Możecie chociażby zerknąć na przepis na RIBOLLITĘ.

Smacznego! 

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *