„Smitten Kitchen czyli Nowy Jork na talerzu” to kolejna pozycja w naszej bibliotece kulinarnej do której często sięgamy po różne przepisy.
„MAŁA KUCHNIA W WIELKIM MIEŚCIE – Przede wszystkim jest Nowy Jork. Miasto tysiąca zapachów, setek nacji i języków. Pulsująca kolorami mekka smakoszy. Kulinarny tygiel, w któ-rym wykwintna kuchnia miesza się z potrawami ze wszystkich stron świata. Jest też maleńka kuchnia na Manhattanie, której 4m² szczelnie wypełniają nowojorskie smaki. To tu autorka książki wyczarowuje swoje dania. Niech jej proste i efektowne przepisy staną się Twoim oknem na kulinarny świat. Nie potrzebujesz nieosiągalnych składników ani dyplomu szefa kuchni. Wystarczy miłość do gotowania i… Nowego Jorku. Deb Perelman – wstaje rano i cały dzień gotuje w swej maleńkiej nowojorskiej kuchni wszystko, na co przyjdzie jej ochota. Gdy zakładała blog kulinarny Smitten Kitchen, nie sądziła, że jego prowadzenie stanie się zajęciem na cały etat ani że jej przepisy będą inspirować miliony czytelników.”
A my wykorzystaliśmy przepis na Hamentasze czyli żydowskie ciasteczka z rabarbarem.
„Smitten Kitchen czyli Nowy Jork na talerzu” Deb Perelman, Wydawnictowo Znak, Kraków 2016
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie