Smażone kwiaty cukinii z salsą pomidorową

Smażone kwiaty cukinii z salsą pomidorową

Smażone na głębokim oleju i nadziewane kozim serem kwiaty cukinii postanowiliśmy zaserwować z orzeźwiającą salsą z pomidorów.

Przepis na smażone kwiaty cukinii znajdziecie w innym naszym wpisie TUTAJ. Tym razem zmodyfikowaliśmy sposób podania i zrobiliśmy pomidorową salsę, która idealnie ożywiła całość (również kolorystycznie) i nadała potrawie przyjemnego, orzeźwiającego smaku.

Smażone kwiaty cukinii z salsą pomidorową
Smażone kwiaty cukinii z salsą pomidorową

Prosty przepis na salsę pomidorową, którą można stosować również do innych potraw:

  • 2 dojrzałe, czerwone pomidory
  • 1 żółty pomidor
  • 1 młoda cebula
  • garść liści mięty – drobno posiekane
  • natka pietruszki drobno posiekana
  • sól, pieprz

Pomidory, cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać natkę pietruszki i miętę. Posolić, popieprzyć. Odczekać chwilę aż całość puści sok. Odcedzić. Sok można wypić, jest wyśmienity. Nałożyć na talerze, w międzyczasie usmażyć nadziane serem kozim kwiaty cukinii i również położyć na talerzach. Podawać na ciepło.

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *