Smażone na głębokim oleju i nadziewane kozim serem kwiaty cukinii postanowiliśmy zaserwować z orzeźwiającą salsą z pomidorów.
Przepis na smażone kwiaty cukinii znajdziecie w innym naszym wpisie TUTAJ. Tym razem zmodyfikowaliśmy sposób podania i zrobiliśmy pomidorową salsę, która idealnie ożywiła całość (również kolorystycznie) i nadała potrawie przyjemnego, orzeźwiającego smaku.
Prosty przepis na salsę pomidorową, którą można stosować również do innych potraw:
- 2 dojrzałe, czerwone pomidory
- 1 żółty pomidor
- 1 młoda cebula
- garść liści mięty – drobno posiekane
- natka pietruszki drobno posiekana
- sól, pieprz
Pomidory, cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać natkę pietruszki i miętę. Posolić, popieprzyć. Odczekać chwilę aż całość puści sok. Odcedzić. Sok można wypić, jest wyśmienity. Nałożyć na talerze, w międzyczasie usmażyć nadziane serem kozim kwiaty cukinii i również położyć na talerzach. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie