Całkiem udana wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem.
Eksperymentując z tym co akurat jest w lodówce w nasze ręce wpadły takie oto składniki, które złożyły się idealnie i powstała wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem (można poeksperymentować z innymi rybami, u nas akurat taka była w lodówce). Jako „dodatkowe skrzypce” smakowe zagrały tu pomidorki koktajlowe i sałata rzymska oraz przyprawy w postaci soli i pieprzu, opcjonalnie oliwa do polania całości. Mięso z jesiotra jest sprężyste i zwarte więc idealnie nadaje się tego typu eksperymenty.
Przepis jest banalnie prosty, składniki podaliśmy powyżej. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy i obieramy ze skorupek, dzielimy na ćwiartki i układamy na talerzu (może być tak jak u nas). Rybę dzielimy/rwiemy na mniejsze kawałki sprawdzając czy nie zawierają ości a następnie rozrzucamy po talerzu delikatnie mieszając z kawałkami rzymskiej sałaty i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami. Całość solimy świeżo zmieloną solą i czarnym pieprzem a następnie delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek.
Inne, równie ciekawe przepisy na sałatki znajdziecie klikając na zakładkę SAŁATKI na naszej stronie.
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie