Sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem

Wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem

Całkiem udana wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem.

Eksperymentując z tym co akurat jest w lodówce w nasze ręce wpadły takie oto składniki, które złożyły się idealnie i powstała wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem (można poeksperymentować z innymi rybami, u nas akurat taka była w lodówce). Jako „dodatkowe skrzypce” smakowe zagrały tu pomidorki koktajlowe i sałata rzymska oraz przyprawy w postaci soli i pieprzu, opcjonalnie oliwa do polania całości. Mięso z jesiotra jest sprężyste i zwarte więc idealnie nadaje się tego typu eksperymenty.

Wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem
Wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem

Przepis jest banalnie prosty, składniki podaliśmy powyżej. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy i obieramy ze skorupek, dzielimy na ćwiartki i układamy na talerzu (może być tak jak u nas). Rybę dzielimy/rwiemy na mniejsze kawałki sprawdzając czy nie zawierają ości a następnie rozrzucamy po talerzu delikatnie mieszając z kawałkami rzymskiej sałaty i pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami. Całość solimy świeżo zmieloną solą i czarnym pieprzem a następnie delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek.

Wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem
Wiosenna sałatka z gotowanym jajkiem oraz wędzonym jesiotrem

Inne, równie ciekawe przepisy na sałatki znajdziecie klikając na zakładkę SAŁATKI na naszej stronie.

Smacznego!

Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *