Anthony Bourdain i Laura Woolever „Dookoła świata. Niepokorny przewodnik kulinarny”.
Anthony Bourdain. „Dookoła świata. Niepokorny przewodnik kulinarny”. Szukając kulinarnych (i nie tylko) inspiracji do podróży po Dublinie natrafiliśmy tu na dwie ciekawe rekomendacje, więc podążyliśmy śladami Antoniego o czym możecie przeczytać na naszej stronie w zakładce „Podróże kulinarne” . Czytamy więc dalej i planujemy kolejne podróże.
Anthony Bourdain said: „Eat at a local restaurant tonight. Get the cream sauce. Have a cold pint at 4 o’clock in a mostly empty bar. Go somewhere you’ve never been. Listen to someone you think may have nothing in common with you. Order the steak rare. Eat an oyster. Have a negroni. Have two. Be open to a world where you may not understand or agree with the person next to you, but have a drink with them anyways. Eat slowly. Tip your server. Check in on your friends. Check in on yourself. Enjoy the ride.”
Anthony Bourdain kiedyś powiedział: „Zjedz coś dziś wieczorem w lokalnej restauracji. Kup sos śmietanowy. Wypij zimne piwo o czwartej w prawie pustym barze. Idź tam, gdzie nigdy jeszcze nie byłeś. Posłuchaj kogoś, kto Twoim zdaniem może nie mieć ze sobą nic wspólnego. Zamów krwistego steka. Zjedz ostrygę. Wypij negroni albo dwa. Otwórz się na świat, którego w pełni nie rozumiesz lub się z nim nie zgadzasz z osobą obok ciebie, ale i tak wypij z nim drinka. Jedz powoli. Zostaw napiwek kelnerowi. Zamelduj się u znajomych. Zamelduj się samemu sobie. Ciesz się jazdą.”
Smacznego!
Znajdziecie nas też na Facebooku oraz Instagramie
Anthony Bourdain i Laura Woolever „Dookoła świata. Niepokorny przewodnik kulinarny”. Tytuł oryginału: „World travel. An Irreverent Guide”. Grupa Wydawnicza Foksal sp. z o.o. Warszawa 2022.